منتدي ريناد خالد أحلي أطفال الدنيا

مرحبا بكم في منتدي ريناد خالد يسرنا انضمامكم ومشاركتكم في جميع مواضيع الاطفال

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدي ريناد خالد أحلي أطفال الدنيا

مرحبا بكم في منتدي ريناد خالد يسرنا انضمامكم ومشاركتكم في جميع مواضيع الاطفال

منتدي ريناد خالد أحلي أطفال الدنيا

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدي ريناد خالد أحلي أطفال الدنيا

منتدي احلي اطفال العالم و كل ما يخص أطفالنا الحلوين

مرحبا بكم في منتدي ريناد خالد عطاالله يسرنا انضمامكم ومشاركتكم في جميع مواضيع الاطفال

2 مشترك

    طريقة عمل الكنافه بالقشطه

    وزه
    وزه


    عدد المساهمات : 268
    تاريخ التسجيل : 22/07/2011
    العمر : 16

    طريقة عمل الكنافه بالقشطه Empty طريقة عمل الكنافه بالقشطه

    مُساهمة من طرف وزه الإثنين أغسطس 08, 2011 6:52 am

    المقادير:1/2 كيلو كنافه
    كوب سمن سايحه
    للقشطه:
    2 كوب حليب
    5 ملاعق كبيره دقيق
    كوب قشطه

    للقطر:1/2 1 كوب سكر
    3/4 كوب ماء
    عصير ليمونه
    فانيليا

    الطريقه:
    تحضير القطر:
    نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا

    نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق

    ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
    و نتركه ليبرد تماما

    تحضير القشطه:ندوب الدقيق في الحليب علي البارد

    ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا

    نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
    حتي يتجانس الخليط تماما

    و تصبح القشطه جاهزه

    تحضير الكنافه:- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح

    - ندهن صينيه بالسمن

    - نضع نصف مقدار الكنافه
    - نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها

    - نرش مقدار من السمن السايح

    - نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)

    - نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري

    - نرش مقدار جيد من السمن السايح

    طريقه الخبز:ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه

    لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير

    يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه

    و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد


    و لازم تتركيها تبرد قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك

    و بالهنا و الشفا

    ياريت تقولوا رايكم ايه في شكلها النهائي وطعمها بعد تنفيذها ان شاء الله

    و يارب تكون عجبتكم
    koko
    koko


    عدد المساهمات : 134
    تاريخ التسجيل : 30/06/2011
    العمر : 50

    طريقة عمل الكنافه بالقشطه Empty رد: طريقة عمل الكنافه بالقشطه

    مُساهمة من طرف koko الإثنين أغسطس 08, 2011 8:29 pm

    تسلم ايدك يا وزه جوعتينا

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 22, 2024 1:10 am